Terima kasih kerana sudi follow blog saya :)
Tuesday, June 9, 2020
Buttermilk Chicken
Buttermilk Chicken .
Bahan
.
Isi ayam, potong sederhana ikutlah berapa byk nak (celup ngan telur, gaul ngan tepung bistari tu) gorengkan. Angkat. Ketepikan
.
2 sudu makan butter
3 atau 4 sudu besar susu pekat - ni kena agak2 manis dia ye.. (susu cair pun boleh kalau xde tapi kalau susu cair kena pandai agak2 gulanya)
4 ulas bwg putih di cincang
1 biji cili hijau, hiris
2 tangkai Daun Kari
2 sudu teh tepung jagung bancuh ngan air dlm 1/2 cawan
Garam Dan gula (kalau pakai susu pekat, xyah masuk gula) secukup rasa
Kalau korang nak byk kuah, tambahlah air. Makcik suka pekat. .
.
.
Cara
Tumis bwg putih, Daun Kari dan cili hijau bersama butter hingga naik bau.
Tuangkan susu kacau hingga sebati. Masukkan tepung jagung dibancuh tadi. Kacau. Masukkan gula dan garam secukup rasa. Kacau.
Masukkan ayam tadi dan Gaul.
Tutup api. Hidang.
.
#buttermilkchicken #asiancooking #masak2 #sukamasak #resipi #resipiringkas #masakanrumah #homecooked #homemade #jommasak
#iftar #ramadhan #berbuka
Labels:
Ayam,
Masakan CIna
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment