RESIPI DARI MAJALAH RASA :
BAHAN-BAHAN:
- 10 biji bebola ikan
- ½ labu bawang besar | dihiris
- 1 ulas bawang putih | dihiris
- 4 keping daun limau purut
- 2 sudu makan sos tiram
- 3 tangkai cili kering | dikisar halus
- 10 tangkai cili padi
- Garam dan gula secukup rasa
CARA MEMASAK:
- Tumis bawang besar dan bawang putih sehingga wangi di dalam kuali. Selepas itu, masukkan cili kering yang telah dikisar dan kacau hingga pecah minyak.
- Kemudian, masukkan sos tiram dan kacau lagi. Masukkan cili padi dan gaul rata.
- Masukkan bebola ikan dan daun limau purut dan kacau hingga masak. Perasakan dengan garam dan gula secukup rasa.
- Hidangkan dan sedia dinikmati.
No comments:
Post a Comment