Terima kasih kerana sudi follow blog saya :)

Monday, June 25, 2012

PADRIK BEBOLA IKAN


RESIPI DARI MAJALAH RASA :

BAHAN-BAHAN:
  • 10 biji bebola ikan
  • ½ labu bawang besar                     | dihiris
  • 1 ulas bawang putih                        | dihiris
  • 4 keping daun limau purut
  • 2 sudu makan sos tiram
  • 3 tangkai cili kering                          | dikisar halus
  • 10 tangkai cili padi
  • Garam dan gula secukup rasa

CARA MEMASAK:
  1. Tumis bawang besar dan bawang putih sehingga wangi di dalam kuali. Selepas itu, masukkan cili kering yang telah dikisar dan kacau hingga pecah minyak.
  2. Kemudian, masukkan sos tiram dan kacau lagi. Masukkan cili padi dan gaul rata.
  3. Masukkan bebola ikan dan daun limau purut dan kacau hingga masak. Perasakan dengan garam dan gula secukup rasa.
  4. Hidangkan dan sedia dinikmati.

No comments:

Post a Comment