Terima kasih kerana sudi follow blog saya :)
Friday, October 31, 2014
Mangga Asam Boi
Mangga asam boi dah mcm fenomena skrang kan..
..saya pun suka jugek sbb xmasam dan berjeruk sgt...makan sejuk sedap
Bahan
Mangga / mempelam muda. Kalau masak berair nanti
Asam boi merah boleh putih boleh. Kuantiti agak2 dgn pelam. Byk pelam byk asam boi
Garam secukup rasa
Gula yg ni byk sikit. Kalau saya dua biji pelam 3 sudu besar gula
Cili api atau cili besar ikut tahap pedas anda
Cara:
Bersihkan pelam. Tos sampai betul2 kering. Hiriskan. Masukan semua bahan lain. Gaul dan masuk peti sejuk selama 4-5 jam. Boleh makan dah
Labels:
Appertizer,
buahan,
Sayuran
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment