BAHAN-BAHAN : untuk 4 orang
20 Biji telur puyuh direbus- kupas kulit
10 biji fish ball dibelah 4
4 papan fish kek dipotong sederhana
2 sudu rempah sup dibancuh dengan 2 sudu air
2 kuntum bunga lawang
2 cawan air
daun sup dan daun bawang
1 batang lobak merah dihiris sederhana
Bahan ditumbuk:
1 sudu kecil lada hitam
1 inci halia
5 ulas bawang merah sederhana besar
4 ulas bawang putih
minyak untuk menumis
garam secukup rasa
CARA-CARA:
1. tumis bahan tumbuk hingga naik bau. Masukkan bunga lawang dan rempah sup...kacau hingga pecah minyak
2. Masukkan air..biar mendidih..masukkan telur puyuh, fishball dan fishcake
3. Biar mendidih, masukkan lobak merah...biar mendidih, letak garam
4. tutup api dan tabur daun sup & daun bawang
No comments:
Post a Comment